De camerainterface is vrij standaard, maar biedt een leuke toevoeging

Publié le par Elena NEBRA

De camerainterface is vrij standaard, maar biedt een leuke toevoeging: de collage opname. Daarmee kun je heel eenvoudig collages in elkaar draaien. Foto’s die de Shine Lite maakt zijn in 13-megapixelresolutie. Die zijn helaas nogal matig. De kleuren zijn wat groenig en schaduwen in de foto worden erg snel zwart. De coque Huawei Honor 7i foto’s bieden niet heel veel details en als je ver inzoomt zie je heel wat vervormingen in de afbeelding. Zodra het een beetje donker wordt zijn foto’s snel bewogen en komt er veel gekleurde ruis in de plaatjes. Filmpjes die de Alcatel Shine Lite schiet zijn in 720p-resolutie en zijn niet erg scherp en detailrijk. En ook de 5-megapixelselfies die je met deze smartphone maakt zijn niet echt mooi. De camerafunctie scoort dus al met al een dikke onvoldoende. De telefoon is geschikt voor simpele plaatjes op sociale media, maar daar houdt het ook wel etui Huawei Honor 5X een beetje op.

 

De Alcatel Shine Lite laat zoals gezegd een dijk van een eerste indruk achter, maar weet dat positieve beeld helaas niet helemaal voort te zetten. Overall scoort de Shine Lite een voldoende, maar er zitten wel twee flinke minpunten aan. Ten eerste is de telefoon een stuk trager dan veel van zijn concurrenten, wat voor de snelheidsduivels onder ons de nodige irritaties kan opleveren. Vervelender nog vind ik de camera: die is echt matig. Foto’s zijn niet mooi van kleur, missen detail en zijn vrij snel bewogen. Mensen housse Huawei Honor 5C die graag fotograferen met hun telefoon moeten met een grote boog om deze Alcatel heen lopen.

De Shine Lite scoort een voldoende, maar heeft wel twee flinke minpunten

Gelukkig heeft het toestel ook de nodige positieve punten. De batterij is goed, de vrij schone Android-software is prettig en er is een prettig werkende vingerafdrukscanner aanwezig. En dan is er nog het ontwerp. Of je het mooi vind blijft natuurlijk een persoonlijk ding, maar in ieder geval scoort de Alcatel Shine Lite qua look and feel coque Huawei Honor 5A ver boven zijn klasse. Dat ontwerp is dan ook dé reden om deze smartphone te kopen.

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article